Az iskolai agresszió kezelése

Az iskolai agressziót állandóan “kezelik”. Jobb sorsra érdemes pedagógusok kezelik, kezeli és kezelik, de közben úgy érzik, hogy minden nap ugyanabba a folyóba lépnek.

Ha valamit állandóan, vagy gyakran kell kezelni, de az nem javul, akkor valószínűleg változtatnunk kell valamit a technikán, mert a cél nem az állandó kezelés, hanem az iskola agresszió csökkentése, jó esetben megszüntetése.

Ezért ismertetek egy olyan agresszió kezelési technikát, amit az iskolákban sikerrel alkalmazhat egy tanár. Akár a szülő is használhatná otthon, de még hátra van, hogy otthoni alkalmazásra átszabjam, mert vannak apró különbségek, melyek pontosan a két környezet eltérő jellegéből adódnak.

Mindenesetre pedagógusok már nem csak konferencián férhetnek hozzá ezekhez az információkhoz, mint eddig, hanem elolvashatják az ezzel foglalkozó cikksorozatot a Gyermeknevelés Portálon ITT.

Az Iskolai Agresszió Kezelés, valamint az agresszió megelőzés hatékony módját a Virágozz és Prosperálj Alapítvány vállalta magára. Szívesen működök együtt a lelkes, 27 főből álló önkéntes csapattal, mert a szlogenjük szerint felvállalták nem csak a iskolák, a diákság, pedagógusok, hanem más társadalmi csoportok etikájának növelését is.

Novák Ferenc
tanár, társ a nevelésben

Novák Ferenc - Gyereknevelés - Tudnivalók és gyakorlatias megoldások
Novák Ferenc – Gyereknevelés – Tudnivalók és gyakorlatias megoldások